Utolsó kommentek

  • ern0: Na, megvan a teljes szöveg: "Volt egy álmom. A világ vezető egyetemein tanultam és szereztem dok... (2022.07.01. 10:03) Kedves Viktor, betelt a pohár!
  • ern0: @midnight coder: Juj, az is, igen. Amúgy nem tudom, mit csinálnak, de egyben biztos vagyok, hogy m... (2021.12.10. 11:59) Az Év Színe
  • midnight coder: A másik kedvencem amúgy a TOP n szokás amit a gazdag / sikeres emberek csinálnak / nem csinálnak. ... (2021.12.10. 10:46) Az Év Színe
  • midnight coder: Igazából az összes ilyen év ... izéje pont akkora marhaság, mint a top10 akármi a youtube-on, vagy... (2021.12.10. 09:43) Az Év Színe
  • ern0: @Honóriusz: Fiú vagy lány, nekem mindegy, de ne örüljön az én nehezen kiharcolt villanyvasutamnak! (2021.02.25. 10:33) Együttérzek Kósa Lajossal, nekem is volt értékes ajándékos sztorim
  • Utolsó 20

Címkék

42 (7) ? mint (1) abszurdisztánia (38) ajax (1) álhear (1) alkalmazott (1) árvíz2.0 (2) augusztus 20 (3) autó (2) a mint (2) bank (2) bartók (1) bay (1) beethoven (1) blg (17) blog.hu (1) bolgárúr (1) bor (1) bp (1) brazil (1) budapest (1) buzi (1) b mint (4) cigányok (1) családi kor (1) csomagolni (3) demokrati (3) dezájn (2) digg (1) diksnerri (47) dopping (1) dst (1) durvula (19) ebay (1) elmondhattam (45) emulátor (1) enfarok (14) eporm (2) e mint (4) é mint (3) felmérés (1) fiala jános (2) fizetés (1) fogyasztóvédelem (3) foto (5) freeyourmind (2) függőség (1) futureinc (1) f mint (3) geek (3) gettóbaj (2) góg és demagóg (2) google (1) gyb2.0 (8) gyurcsány (3) hazugságcunami (9) hellókarácsony (1) helyesbítés (1) hét műtárgya (12) hírelemzés2.0 (8) hisztéria (15) homár (1) homeopátia (2) homo (1) homoszexuális (3) hr (1) html (1) hülyeség (1) h mint (2) index (5) influenza (1) informatika (2) interjú2.0 (6) internetadó (1) ismeretterjesztés (2) it-utópiasztán (1) it utópiasztán (1) i mint (4) java (1) jazz (5) jeszenszky (1) jpé-módszertan (2) j mint (1) kádár (1) keresés (2) kétharmad (1) kína (1) kínzó kérdés (1) kiss for prezi (6) kóka (1) konspiráció (9) kormányválság (3) Kósa Lajos (1) közlekedés (2) kultúra (1) k mint (5) láthatatlankéz (1) levédia (1) licit (1) lmp (1) lnk (1) lopás (1) lumpenbűnőzés (1) l mint (2) magyarország (3) magyarország2.0 (38) magyar narancs (1) majom (2) marketing (2) mátrix (2) médea (9) megoldás (4) meleg (1) metoo (1) mindentmagánkézbe (2) mit állítunk? (6) monorierdő (1) mp3 (1) mszp (2) munka (1) munkásosztály (1) m mint (1) napalm (5) nap kérdése (65) nap népszavazása (2) nemzeti (1) nemzetkarakterológia (22) nyelvészkedés (2) n mint (1) obama (1) önkéntes (1) önköldöknézegetés (1) orbán viktor (4) origo (1) őszinte elismerés2.0 (11) ö mint (2) pblue (6) pedofilia (1) pirate (1) plágium (1) politika (3) politoly (24) pontfm (2) pornó (1) privilégiumok (1) p mint (3) rádió (2) rendszere (1) rezsicsökkentés (2) r mint (3) schmitt pál (1) socialengineering (2) social responsibility (3) sony (1) spam (3) spectrum (1) spenót (1) sport (2) stílus (5) sün (3) szdsz (4) szélsőközép (1) szociológia (2) sz mint (2) s mint (3) tank (1) tömeg (6) történelem (4) trianon (2) tudomány (6) t mint (1) újmédia (8) underground (1) user test (1) vers (1) video (1) voip (1) v mint (2) wb2drkk (14) web2-kritika (22) web2 kritika (3) yo (16) zeneipar (2) zsolt (1) \ / (2)

Friss topikok

árvíz2.0.2

2006.04.10. 22:39 nzanga mobutu junior

16:54 oké, hogy lehet segíteni, de mit? mondjuk ott az a kupac, zsákolj. első partner egy fiatal lány, félig helyi lakos, pár napja zsákol, ő szeret lapátolni, én tartom. innentől az események egymásba zúdulnak.

franc se gondolta volna, hogy a zsákolás külön tudományág, nem mindegy hogy tartod, milyen szögben, milyen magasságban a száját, hogy a másik a lehető legkisebb erőfeszítéssel dobhassa bele a cuccot. a tudás később kamatozik, és lehet osztani minden újoncnak az észt. ja, és a legfontosabb: 3-max.4 lapátnyit lehet tölteni, különben isten se bírja el, amikor a gátat kell pakolni.

néha feltűnik egy új arc, de az igazi boom később. addig új zsákolótárs, szintén zenész, ő is szabit vett ki - a marhája. a homokdomb lassan fogy, de ráérünk. hat után jön az első hullám, 5-6 ifjúmunkás ránézésre egyenesen a gerbeaudból. tégy az előítéletek ellen, tényleg nem nézelődni jöttek, hanem segíteni, csak elfelejtettek átöltözni. az egyik félmagassarkú cipős retikülös lány rögtön be is áll a talicska mögé - azért elhozhattam volna azta fényképezőgépet. másfél órával később ugyanő, illetve a társai a szügyig érő agyaban zsákolnak, esküszöm élvezik.

mint az lassan derengeni kezd, rohadtul nemám az van, hogy szervezett a meló, naiv utópia a központi tervgazdaság - kreatív anarchia üli a tort. vkinek eszébe jut, hogy talán fel is kéne használni azokat a zsákokat, nosza gátépítés csatárláncban. fél óra alatt 10-20 arc érkezik, nagyjából én vagyok az egyetlen ember, törődik velük, felvázolom nekik a mai menüt: csatárlánc, lapátolás, zsáktartás, zsákdobálás.

este hétre a tömeg eléri a kritikust, többen zizegnek a homokbucka körül, mintahányan elférnek. mit lehet tenni? - teszem fel az egyetlen viszonylag összeszedettebb gondolkodásúnak tűnő helyi erőnek, aki egy citromsárga hónaljcsizmában teszi magát feledhetetlenné. nagy hiba volt. néhány lépéssel egy foghíjtelekhez vezet, ahol egy kicsit elbújva egy négyszer akkora homokkupac vigyorog, mint az utcában. rekord idő alatt megszálljuk, mint a legyek.

eddigre világossá válik az árvízvédelem másik rákfenéje, infromációszervezésileg kicsit alulszervezett a meló. kéne két lapát, hol található? elfogyott a zsák, ki tudja merre van? jött újabb 10 ember, mit csináljanak? nem férünk el a töltött zsákoktól, ki viszi őket és hova? öt perces ciklusidőben felmerülő megannyi kérdés, amikre egy jól szervezett és irányított helyen már a felbukkanás előtt adott a válasz. azt itt külön keresni kéne, evolúciós úton rám testálódik a válaszadás öröme: gyakorlatilag én vagyok aznap a legrégebb óta ott zsákoló, aki hajlandó is ezekkel a kérdésekkel foglalkozni, és tudja is a válaszokat. vagy fordítva.

pozitív csalódás2.0: meghazudtolva a nemzeti énképet, mindenki teszi a dolgát. nincs frakciózás, nincsenek harmadik utasok, nincsenek mindent jobban tudók, nincsenek forradalmárok, csak kedélyes zsákolók. ötvenes tréningruhás asszonyok a közeli lakótelepről, feketebőrkabátos izomoid arcok, és egyetemista-looking arcok minden mennyiségben, a lapátokkal karöltve.

néha feltűnik egy-két nézelődő, az egyik helyi finoman elküldi őket rákászni. lassan kezdem megérteni; ne fotózgasson senki, amikor ég a ház, hanem fogja meg azta kibaszott könyvespolcot és segítsen kivinni.

zavar a térerőben. néhány fiatalabb versenyző a 3-max.4 lapátot alulméretezi, alig rak a zsákba, a gátépítésnél nem elég méretesként kihullnak a rostán. mit tesz a magyar? néhányan nekiállnak a zsákokat egybe önteni. elindul az információ: kevés a 3-4 lapát 5-6 kell. továbbgyűrűzik, mire a zsákoló homokdombhoz ér 6-8 lesz belőle. némi értetlenkedés, nade, ha 6-8 kell nekik, akkor megkapják. az eredmény: egy rakás egybeöntött homokzsák, és egy rakás emberi kézerővel felemelhetetlen homokzsák. ez utóbbiakat páran nekiállnak két zsákba önteni. a kis közjáték után visszatérés a best practice 3-4 lapáthoz.

8-9 körül újabb bepillantás az árvízvédelmi gépezetbe, teherautó érkezik a hírrel, a polgári védelem aszondta, innen lehet zskolt homokot vinni. elsötétült helyi arcok: sakkor mi mivel erősítsük a gátat? némi alkudozás után 50 zsáknyival kiegyeznek, se többel, se kevesebbel. pár forduló alatt kb. 150 zsáknyi homokot elvisznek, de legalább a tudat, hogy másnak is töltötünk megvan.

fél óra múlva újabb teherautó jön: áttört a víz a ... utcában, zsákolt homok kell. kitör minimál balhé, de gyorsan megnyugszanak a kedélyek. ahogy az egyik helyi rangidős megjegyzi: "mit lehet erre mondani? megakadályozni úgyse lehet őket, hogy elvigyék." enyhe pálutcai grund szag lengi be a környéket.

11 körülre a csatárlánc már feloszlott, a gát két teljes sornyi félméteres zsáksorral bővült, mostmár valszeg kibírja. csak a legelvetemültebbek nyomják még a zsákolást, elfogyni látszik az elfogyhatatlannak tűnő homokkupac. papóval elhagyjuk a hajót, énmég átnézek a legelső helyszínekre, igen, még nem öntötte őket el a duna. a világ megmentve.

otthon a leltár: 1 db ínhüvelygyulladás, 3 db vízhólyag, 2 db tömörség vállban, 1 db merevség derékban, 1 db izomláz hátban. az összes biokenőcs előkerül, ha túlélem az éjszakát másnap is kinézek s.k.

Szólj hozzá!

Címkék: árvíz2.0

A bejegyzés trackback címe:

https://re.blog.hu/api/trackback/id/tr338495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása